Kekik Unu
Kekik unu, yemeklerin lezzetinde başrolü oynayan kekik bitkisinin en lezzetli hallerinden biridir. Özellikle balık ve et yemeklerinde kendine sıkça yer bulan kekik, baharat olarak yaygın kullanım alanına sahiptir.
Çeşitli hastalıkların iyileştirilmesinde bitkisel tedavi yöntemi olarak yararlanılan kekiğin unu da baharatı gibi lezzetli, besleyici ve şifalıdır.
Kekik Unu Yararları Nelerdir?
- Solunum yolu rahatsızlıklarını iyileştirici etkisi vardır.
- Göz sağlığını korur.
- Âdet dönemini düzene sokar. Regl sancılarının giderilmesine yardımcıdır.
- Gaz, şişkinlik ve kabızlık önleyicidir.
- Bolca lif barındırır. Sindirim sisteminin daha aktif çalışmasında rol oynar.
- Hücre yenilenmesine yardım eder.
- Sindirim sistemi problemlerine faydalıdır.
- Bağışıklık sistemine büyük güç verir.
- Kanserden muhafaza eder.
- Kalp sağlığının doğal destekçisidir.
- Bağırsak solucanlarının düşürülmesini kolaylaştırır.
- Böbrekleri temizler.
- Dispraksi adı verilen beyin fonksiyon bozukluğunun tedavisinde etkilidir.
Kekik Unu Nerelerde Kullanılır?
Poğaça, kurabiye ve benzeri çeşitli hamur işi, tatlı tariflerine kekik unu ilâve edilebilir. Beyaz unun lezzetini aratmayan kekik unu, pek çok un çeşidine göre daha sağlıklı bir seçimdir.
Hiçbir katkı maddesi içermeyen bu un, bebekler ve çocuklar için hazırlanan tariflerde de gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Şeker hastalarının, tansiyonu veya kötü kolesterolü yüksek olanların da güvenle tüketebileceği kekik unu organik içeriğiyle şifa dağıtır.
Siz de kekik unu kullanımı sayesinde hem sağlığınızı, hem yemeklerinizin lezzetini artırabilirsiniz. Dr. Eva güvencesiyle hemen şimdi sipariş verebilir, üstün kalitenin ayrıcalığını sofranıza yansıtabilirsiniz.
Değerlendirmeler
There are no reviews yet