Zahter Çayı
Kekik türleri içerisinde yer alan zahterden yapılan Zahter Çayı birçok faydaları içerisinde barındırmaktadır. Tarihçesine baktığımız zaman ise Orta Doğu ve Osmanlı döneminden hatta daha eski dönemlerden bu yana kullanıldığı görülmektedir.
Zahter Çayı Yapılışı
Malzemeler:
- 1 süzme poşet
- 1-2 bardak su
Yapılışı:
- Bir-iki su bardağı suyu kaynatın. Suyu kaynatmak için, çaydanlık veya su ısıtıcısı gibi bir araç kullanabilirsiniz.
- Kaynar suyun içerisine süzen poşetten 1 adet atın ve 1 dk daha kaynatın.
- 15 dakika demlemeye bırakın.sonrasında çayınız hazır! İsteğe bağlı olarak şeker, bal veya limon gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz.
Not:
- Demleme süresi, çayın gücüne ve kişisel tercihinize bağlı olarak değişebilir. Daha güçlü bir çay isterseniz, demleme süresini uzatabilirsiniz. Daha hafif bir çay isterseniz, demleme süresini kısaltabilirsiniz.
Zahter Çayının Faydaları
- Bitkisel ürünlerin başında gelen Zahter Çayının faydaları maddeler halinde sıralanacak olursak;
Antibakteriyel bir özellikte olduğu için doğal bir antibiyotik görevi görüyor diyebiliriz. - Mide ülserine iyi geldiği bir diğer faydaları arasındadır.
- C Vitamini taşıdığı için bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
- Yüksek oranda potasyuma sahip olduğu için kemik sağlığına faydalı olmaktadır.
Aynı şekilde yüksek oranda magnezyuma sahip olduğu için sinir sistemini güçlendirmektedir.
Yukarıda sayılanların yanı sıra daha birçok faydası bulunduğunu da belirtmekte fayda olacaktır. Ancak sağlık açısından herhangi bir sorununuz varsa kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Değerlendirmeler
There are no reviews yet